06 87/ 789-801 furedszolohegy@gmail.com

 

Borászatok

Koczor Pincészet (Balatonfüred)

A szőlőkről

A vidék hagyományait követve mi is elsősorban fehér fajtákat termesztünk. Szőlőink Balatonfüred, Pécsely és Vászoly dűlőiben, összesen 23 hektáron terülnek el, első osztályú talajon, és kiváló mikroklímájú helyeken. Kilenc fajtával foglalkozunk, amelyek között természetesen az Olaszrizlinget tartjuk a legfontosabbnak, mert ez a szőlő testesíti meg leginkább a borvidék karakterét.
A szőlőmunkák döntően befolyásolják egy-egy évjárat minőségét. Mi egyedi és kifogástalan borokat kívánunk készíteni, ami elképzelhetetlen tökéletes minőségű alapanyag – a szőlő – nélkül. Ezért a tőkék és a gyümölcs gondozását kiemelt figyelemmel végezzük.

A pincészetről

A szőlők “tövében” épült hagyományos, kis présházaink a családi gazdaságot hat generáción keresztül szolgálták ki, de a termőterületek növekedésével kapacitásuk már nem bizonyult elegendőnek. Ezért 1997
elején egy új pince építését kezdtük el Balatonfüred nyugati határában, a Bocsár dűlőben. A beruházás 2005-ben fejeződött be, és ezzel egy minden igényt kielégítő épületegyüttessel gazdagodott a borászat.

Vállaljuk céges és családi rendezvények, esküvők szervezését. Kérje részletes ajánlatunkat!
Májustól késő őszig éttermünk jellegzetes balatoni ízeket, finom ételeket kínál a borok mellé a hozzánk betérőknek.

Elérhetőség:
Koczor Pincészet és Vendégfogadó/Koczor Winery
8230 Balatonfüred
Bocsár dűlő 0118/12
Koczor Dóra: +36/30/743-1508
e-mail: info@koczorpince.hu
www.koczorpince.hu
www.facebook.com/KoczorPince/

Kapcsolat

8230 Balatonfüred,
Kossuth Lajos u. 3.
+36 87 789-801
furedihegykozseg@freemail.hu