06 87/ 789-801 furedszolohegy@gmail.com

 

Borászatok

Fodorvin Családi Pincészet (Aszófő)

A családi hagyományt folytatva, 1990-ben alapítottuk a Fodorvin Családi Pincészetet. Pincénk a festői szépségű Káli-medencében Szentbékkállán található. Itt történik a szőlő feldolgozása a borkezelés és palackozás. Jelenleg 7 hektár szőlőterületen gazdálkodunk. Szőlőterületeink a Káli-medencében és Aszófőn találhatók. Termesztett szőlőfajtáink: Olaszrizling, Chardonnay, Irsai Olivér, Portugieser, Cabernet Sauvignon, Rajnai rizling. 

A termés korlátozásával és a szüret optimális időpontjának megválasztásával törekszünk a jó minőség biztosítására. Fajta választékunk bővítésére megbízható termelőktől vásárolunk minőségi alapanyagot. Borkészítés során a hagyományos és modern technológiát egyaránt alkalmazzuk. Üde friss reduktív típusú fehér és rosé borainkkal a megyei és országos borversenyeken kimagasló eredményeket érünk el.

Borainkat a Bacsonyi a Balatonfelvidéki és a Balatonfüred-Csopaki Borvidékről forgalmazzuk. Az itt termelt szőlők magukon hordozzák a változatos talaj és a klíma jellemzőit. A Balaton víztömege jó hatással van a levegő páratartalmára és a hőmérsékletre. A parti hegyek délre néző lankái a tó tükréről visszaverődő napfény ideális feltételeket nyújtanak a szőlőtermesztés számára. Ahány lanka, domboldal és völgy annyiféle íz, zamat varázsolja izgalmassá az itt termelt borokat.

A borturizmus igényeinek színvonalas kielégítésére építettük meg Aszófőn a Fodorvin Borház Vinotékát. Itt lehetőség van boraink megvásárlására, borkóstolóra előzetes bejelentkezés szükséges. Ide várunk minden kedves borbarátot.

 

Fodorvin Családi Pincészet
8241 Aszófő Hunyadi u.9.
Tel/fax: +36 87/ 445-027
Tel:+36 30/ 560-2629
E-mail: fodorvin(kukac)canet.hu
www.fodorvin.hu 

 

Kapcsolat

8230 Balatonfüred,
Kossuth Lajos u. 3.
+36 87 789-801
furedihegykozseg@freemail.hu