06 87/ 789-801 furedszolohegy@gmail.com

Borászatok

Szalay Pincészet
(Balatonfüred – Aszófő – Tihany)

A termőföld és az azon termő kultúrák szeretetét otthonról hoztam. Nagyra becsülöm a természetet, amely ellát bennünket, halandókat mindazzal, amire szükségünk van. Szőlész-borász végzettségű vagyok. Saját gazdaságomat 1995-től munka mellett építettem ki.

A saját területem 1,1 ha, további 4 ha területet bérelek. A szőlőterületek Balatonfüred, Aszófő és Tihany dűlőiben vannak. Zászlós borunk a Balatonfüred-Csopak Történelmi Borvidéken az Olaszrizling, amely mára visszanyerte az őt megillető jó hírét. Kínálatunkban továbbá szerepel még Semillon, Chardonnay, Zweigelt, Merlot.

Pincém a Balaton egyik gyöngyszeme, a festői szépségű Tamás hegy déli oldalán van, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Balatonra és csodálatos környékünkre.

Előzetes megbeszélés alapján szívesen megmutatom a pincét az érdeklődőknek, ahol természetesen lehetőség van boraimat megkóstolni és beszélni néhány jó szót közös dolgainkról. Ha meglátogat a “hegyen”, sok minden mást is megtudhat rólam, olyasmiket, amire ez a honlap sem elég tágas keret.

Valahogy úgy alakult, hogy sok mindent gyűjtök:

  • képeslapokat Balatonfüredről,
  • Miska kancsókat,
  • Húsvéti hímes tojásokat,
  • Bicskát, rózsafüzért, feszületeket, kolompot és bélyeget.

Hívjon fel, látogasson meg a “hegyen”, nézzen körül nálam, ismerjen meg, kóstolja meg a boraimat!

Elérhetőségek:
Web: www.szalaybirtok.hu
E-mail: szalay.laszlo5(kukac)chello.hu
Telefon: 06 30/ 950-6261 

 

Kapcsolat

8230 Balatonfüred,
Kossuth Lajos u. 3.
+36 87 789-801
furedihegykozseg@freemail.hu