06 87/ 789-801 furedszolohegy@gmail.com

 

Borászatok

Skrabski Pincészet (Balatonudvari)

A Skrabski Borászat Balatonudvari szőlőhegyének számos klasszikus nádfedeles pinceépületének egyikében lelt otthonra. Pince-présházunk és szőlőterületeink fölött a Kisleshegy és a Nagyleshegy emelkedik, egyedülálló kilátással a Balatonra és a Tihanyi-félszigetre. A táj harmóniájához hozzájárulnak a környékbeli műemlék épületek, pincénk is a Balaton-felvidéken jellemző népi építészeti formákat, hagyományokat őrzi.

A szőlők déli- délkeleti fekvésűek. A talaj nagyon változatos összetételű, jellemzően magas mésztartalmú. Az erős napsugárzás, a minket körülölelő erdő hőmérséklet-szabályzó hatása és az ásványokban gazdag talaj egyedi ízvilágú borok termelését teszi lehetővé. A szőlőterületek körül erdős részek foglalnak helyet, gazdag állat- és növényvilággal.

Ültetvényeinken erősen korlátozott tőke terhelést alkalmazunk. Jelenleg 5 hektáron gazdálkodunk. Az olaszrizling , szürkebarát, rajnai rizling és kékfrankos szőlők teremnek, és bizakodva várjuk az új telepítésű furmint termőre fordulását. A szőlőtermesztés folyamán természetközeli szemléletmódot követünk, a termőföld és az idilli környezet élővilágának sokszínűségét megőrizni szívügyünk.

A pincében kézműves borkészítést folytatunk. Számunkra ez annyit jelent, hogy fajélesztők és egyéb borászati adalékanyagok használata nélkül, a lehető legkevesebb beavatkozással igyekszünk borainkat elkészíteni, hogy azokban területeink egyedisége minél inkább megmutatkozzon borbarátaink számára.

A jövőben oly módon kívánunk tökéletesedni, hogy egyre többet megőrizzünk azon értékből, amit a természet számunkra pazarló bőkezűségével adni kíván.

A figyelmes, pozitív ráhagyatkozás a természetre, és a tisztességgel elvégzett munka vezet oda, ahol reményeink szerint a bortermelő és az igényes borivó elvárásai találkoznak.

A pincészetünk célja: nyereségessé tenni Leshegyet, hogy eredeti hagyományaihoz méltó módon saját lábán megálljon, és hosszú távon fenn tudja tartani a szőlőhegyi kultúrát, tisztességes megélhetést és folyamatos képzést és fejlődési lehetőséget adva az itt dolgozóknak és tulajdonosoknak. Mindezt úgy akarjuk elérni, hogy különleges minőségű, felső kategóriás kézműves borokat készítünk és a Skrabski márkanevet felépítjük.

 

Elérhetőségeink a következők:

Levélcímünk: Nagyleshegy Kft., 8242 Balatonudvari, hrsz. 1206.
Telefon: Kurucz Zoltán, 06 70/ 590-8626
E-mail: info(kukac)skrabski.hu
Web: www.skrabski.hu
GPS koordináták: N 46,907156
E 17,779072 

 

Kapcsolat

8230 Balatonfüred,
Kossuth Lajos u. 3.
+36 87 789-801
furedihegykozseg@freemail.hu