06 87/ 789-801 furedszolohegy@gmail.com

Borászatok

Gyukli Pince (Balatonfüred)

A Gyukli Pincében közel négy évtizede készítjük a Balaton régió kiváló  borait. A világfajták mellett óriási hangsúlyt fektetünk a magyar  szőlőfajtákból készülő borokra is. Az elmúlt évek kísérleti  szőlőtelepítéseivel a gombarezisztens fajták térnyerését, talajművelési  módokat és olyan zöldtakaró mendzsmentet valósítottunk meg, melyek az  ökológiai szőlészet jegyében a borvidékben rejlő adottságokhoz még  jobban illeszkedve emelik a térség idegenforgalmi jelentőségét.

Gazdálkodóként hisszük, hogy a természet tiszta, ezért mind a szőlőben,  mind pedig a pincében lehetőség szerint kemikáliák nélkül asszisztáltunk  annak folyamataihoz. Kiemelt hangsúlyt fektetünk a szőlőültetvények  hosszútávon fenntartható jó egészségügyi állapotának megőrzésére, a  termőterülethez illeszkedő fajta gondos megválasztására és a gazdálkodás  során kialakuló ökológiai lábnyom csökkentésére. Boraink készítése egy  apró felelősségvállalás a környezetünk és egészségünk érdekében, melynek  kóstolásakor válik egyértelművé, hogy hosszútávon az ökológiai  gazdálkodás az egyetlen járható út.

Borainkkal a Balatonfüred-Csopaki borvidék adottságainak és a vegyszermentes gazdálkodásban rejlő potenciálnak páratlan kombinációi  születnek meg évről-évre.

Gyukli Pince
8230 Balatonfüred, Lapostelek-Dűlő 4049/2
+36 20 / 981 0484
info@gyukli.hu
www.gyukli.hu
Nyitvatartás: H-P: 9.00-16.00

Kapcsolat

8230 Balatonfüred,
Kossuth Lajos u. 3.
+36 87 789-801
furedihegykozseg@freemail.hu