Balatonfüred-Szőlősi Hegyközség 8230 Balatonfüred, Kossuth u. 3.
Telefon: 06 87/ 789-801

Értesítés!Értesítem a Tisztelt Hegyközségi tagokat, hogy 2012 dec.01.-től változik a borminősítés rendszere!

A fenti naptól az érzékszervi bírálatot a Balaton Borrégió Borminősítő Bizottsága végzi!

Az mintákat először 2012. december 04.-én, 8-12 óra között lehet leadni. Ezután minden héten kedden és csütörtökön 8-12 óra között leadni a mintákat. A minta leadás és a bírálat helyszíne a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, Badacsony!

Az érzékszervi bírálat kizárólag a Borvidéki OEM borokra vonatkozik. (Kivételt képeznek a Balatonboglári borok, melyek érzékszervi bírálata Budapesten történik.) A mintákat a szokásos módon kell felcímkézni és lezárni.

Mellékelni kell a NÉBIH Borászati Igazgatósága által rendszeresített 5051sz. formanyomtatványt és a Bor származási bizonyítványt! Ha a termelő igényli, a mintát a bizottság felszállítja Budapestre a laborvizsgálatra, ebben az esetben 4db palackot kell leadni, ha a termelő maga kívánja Budapestre felszállítani a mintát , úgy 2db palackot kell leadni!

Az érzékszervi bírálat díja 3000 azaz háromezer Ft mintánként, amit postán "sárga csekken", vagy átutalással kell a bizottság számlájára befizetni. Postai befizetés esetén a csekk feladóvevényét a minta leadásakor be kell mutatni, hogy az ügyintéző rá tudja vezetni az iktatószámot.

Átutalás esetén (Kinizsi Bank 73200110-11316639) a megjegyzés rovatban a bor származási bizonyítvány számot kell feltüntetni. Az átutalásnak a minta leadását megelőző két nappal meg kell történnie.

Csekket a hegyközségek hegybíróinál illetve a mintaátvétel helyszínén lehet kérni!

A minták a bírálatot követő hét hétfőjén kerülnek fel Budapestre a laborvizsgálatra!

A forgalomba hozatali engedélyt a NÉBIH Borászati Igazgatósága a szokásos módon juttatja el a termelőhöz! Kérdésekkel Kulka Gáborhoz a 30/946-6627, és Csiszár Péterhez 30/987-4414 telefonszámon lehet fordulni.

 

Üdvözlettel: Csiszár Péter borrégió titkár

 

 

 

Balatonfüred-Szőlősi Hegyközség

Címlap  •  Kapcsolat  •  Adatkezelés

A furedihegykozseg.hu honlapon található leírások és képanyagok a Balatonfüred-Szőlősi Hegyközség szellemi terméke, amely szerzői jogvédelem alatt áll. A honlap tartalmának másolása és felhasználása kizárólag a Balatonfüred-Szőlős Hegyközség engedélyével lehetséges. A honlap bármely részének engedély nélküli felhasználása tilos.

© 2012 Balatonfüred-Szőlősi Hegyközség