06 87/ 789-801 furedszolohegy@gmail.com

 

Borászatok

Balogh Pince (Pécsely)

Balogh Róbert vagyok a pécselyi Balogh Pince vezetője. Családi összefogással műveljük területeinket, készítjük, értékesítjük borainkat. Szüleim – az anyai nagymama “utasítására” – a 80-as évek elején vásároltak szántóterületet, amire nagy nehézségek árán telepítették a család első szőlőjét. Az ott megtermelt borértékesítéshez kevés volt, családi fogyasztásra pedig sok. 2002-ben ismét földterületeket vásároltunk, valamint 4,5 hektár szőlőt telepítettünk a fajtaválaszték bővítése céljából. Így duzzadt szép lassan a birtok 7,5 hektárra az idő közben megvásárolt területekkel együtt. 

2012 tavaszán eltelepítettünk még 3 ha-t, újabb fajtákkal (Merlot, Irsai Olivér), így a szőlőbirtok nagysága eléri a 11 hektárt. 2007 óta készítünk palackos borokat, melynek túlnyomó részét Pécsely határában, a Balogh Pince nemrégiben elkészült épületében értékesítünk.

Az évről-évre csiszolódó tudást és az előállított borok minőségének fokozatos tökéletesedését jelzi, hogy 2011-ben elnyertem a Balatonfüred Bortermelője kiemelkedő címet, valamint a 2009-es évjáratú Cabernet Sauvignon borral a 2011-es év Veszprém vármegye vörösbora kitüntető címet.

Boraink széles választéka a meglévő szőlőfajta választéknak, illetve a változatos elkészítési módnak köszönhető. A könnyed fehér-, rozé boroktól a testes vörösborokig választhatnak a fogyasztók igényüknek, ízlésüknek megfelelően. 

Szőlőfajták:

  • Olaszrizling
  • Muscat Ottonel
  • Chardonnay
  • Sauvignon Blanc
  • Irsai Olivér
  • Merlot
  • Cabernet Franc
  • Cabernet Sauvignon

ÚJDONSÁG! Muscat Ottonel gyöngyözőbor (üdeség, frissesség, gyümölcs) 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, borokat kedvelőket, kirándulni vágyókat egy kellemes kikapcsolódásra családi pincészetünkbe!

Elérhetőségeink: 
Cím: 8245 Pécsely, Nyálóhegy dűlő 1435/ Hrsz, közvetlenül a Pécsely falutáblánál Aszófő irányából
Tel.: 06-70-371-9136
E-mail: baloghpince(kukac)indamail.hu
Honlap: www.baloghpincepecsely.hu 

 

Kapcsolat

8230 Balatonfüred,
Kossuth Lajos u. 3.
+36 87 789-801
furedihegykozseg@freemail.hu